Ik Raid åkte till frölundaborg på torsdagskvällen för att ta sig an Herrings. Förvirring direkt på plats då det inte står vilket omklädningsrum Ik Raid skulle in i utan istället står det bara Herrings 1-3. Själv som nummer tre på plats så kikar jag in i rum 1 och där är det mörkt. Tittar sedan in i rum nummer 3 och där sitter två sköna gubbar som jag känner igen så jag ansluter till dem. Efter några minuter kommer det motspelare och säger att det är många fler från oss som sitter i rum 1. Så vi får flytta dit.

Sedan uppstår det förvirring. Kommer Jonas? Någon säger att Jonas räckte upp handen när coach frågade vilka som inte kunde vara med. Coach blir nervös. Jonas kommer ändå. En efter en kommenterar att Jonas ändå kom. Jonas förstår ingenting. Jonas hyllas.

Inför nedsläpp pratas det mycket om motståndarna och att de är unga. Bra tempo och fysiskt spel spås och förbereds för. Men det är inget som slår omkull oss när pucken väl är släppt. Antingen hade inte motståndarna det tempo i benen som vi trodde eller så hänger vi med i mer än vad vi tror. Förmodligen det första….

Ik Raid spelar tajt och får mycket tid i anfallszon. Motståndarna kommer inte till några farliga lägen. Walter på backposition håller i puck och gör konstant bra beslut. Som när han från egen zon, högra nedre hörnet, slår ett underbart, högt flippass till Bromar i mittzon. Bromar tar emot och skrinnar helt ensam mot motståndarnas målvakt. Dock likt senaste matchen lyckas han inte sätta friläget. Han lovar senare i periodpaus att han ska sätta nästa. “Tredje gången gillt!”

I bytet efter kommer Jens i ett liknande läge, friställd med målvakten, och siktar lågt i målvaktens hörn. En puck som dock räddas men på returen är Svea först på plats och kan raka in pucken. 0-1 till Raid 13:08.

Vi går till periodpaus i spel 4-4 efter gruff runt Fredrik i vårat mål. Alex drar på sig 4 minuter men får även med sig motspelaren som varit på Fredrik efter blockering. Det pratas i omklädningsrummet att vi är bra på 4 mot 4 och att vi nu ska hålla ihop vårt spel och försöka fortsätta som det sett ut i första perioden.

Det håller då Magnus utökar ledningen till 0-2 när klockan står på 3:17. Pass från Jens som efter passet byter och hinner in i båset innan mål. Så ett ass till Jens men inte någon förbättrad plus-minus-statistik.

Herrings reducerar i numerärt överläge efter att Berra dragit på sig en tvåminutare. Fredrik är skymd och kan inte göra mycket åt målet. Kvitteringen kommer sedan 16:17 och det känns tråkigt, orättvist och lite “Fan inte en oavgjord match igen!”

Ik Raid trummar dock vidare och skapar tryck i anfallszon. Herrings rensar ut pucken och samtliga spelare åker för att byta. Pucken snappas upp i egen zon av Jimmie som hör en frenetiskt klapprande Magnus vid bortre blå som snabbt vill ha pucken. Snabb pass upp till Magnus som får in den i anfallszon och fram till Alex som säkert sätter den i nät. Jubel!!

2-3 står sig matchen ut och Raid får med sig första vinsten för säsongen och är obesegrade efter de tre första omgångarna. Matchens lirare-sydvästen går till Freddan i mål.