Så var vi äntligen igång. Efter en säsong som slutade i papperskorgen var nu samtliga 17 kallade spelare i Ik Raid taggade till tårna för match! Att vi dessutom fick härlig musik i högtalarna från Filip gjorde ju inte saken värre.

Ik Raid mönstrade tre femmor och två målvakter. Några debutanter i den blå tröjan skulle visa sig redan första matchen, med råge. Magnus och Alex i första femman hade stundtals lekstuga med motståndarna. Dock blev det tidigt en konstig utvisning då Saarela tacklade en motspelare i ryggen då denne precis vänt sig om när Tommi kom farande. En utvisning som efterlämnade sig lite frågetecken på vad för nivå domarna kommer hålla. Dock gjorde det inget med lite underläge för Alex visade sig redan efter 2:48 i målprotokollet efter ass av Magnus.

Raids byten var inte i synk med domarnas syn denna kväll, och då vi åker ut för sex spelare på isen så kan Järnbrott kvittera när klockan visar 14:45. Men bara 1 minut senare tar vi ledning igen genom Magnus på ass från Alex och vi går till paus med en go känsla.

Järnbrott kvitterar ännu en gång tidigt i andra perioden och utökar sedan 6:55. Det blir rörigt i Raids bås samt på plan och 7:40 åker vi på två dubbelutvisningar då Ricky slåss med en spelare framför eget mål och Andre snackar till sig en utvisning i samband med detta. Vi orkar inte stå emot i 3 mot 5 mer än 40 sekunder då Järnbrott ökar på sin ledning till två mål.

8 sekunder efter att vi är fulltaliga åker vi på ännu en utvisning för för många spelare på isen och motståndarna utökar sin ledning till 2-5.

Coach steppar in och går ner på två femmor. Vi får på kort tid med oss tre utvisningar och lyckas reducera 17:31 till 3-5 på efterföljande power play genom Andre. En liten strimma av hopp tänds! Magnus reducerar till 4-5 då klockan visar 18:35 och Raid fortsätter jaga. Alla står upp i båset och hoppar frenestiskt upp och ner. Så när Alex sätter kviteringspucken efter pass från Magnus jublar alla. Dock så slänger motståndarnas målvakt upp sin klubba i ansiktet på Magnus direkt efter målet vilket skapar stor irritation. Han åker ut resten av matchen och en liten möjlighet att kanske till och med få in ett ledningsmål öppnas men stängs igen då Svensson åker ut efter snack.

Matchen slutar 5-5 och Magnus utnämns till matchens lirare.