Sen onsdag kväll. Mörkret har lagt sig över Göteborg och hållit det i sitt isande, otrevliga grepp många timmar. Klockan är snart åtta och spelarna drar sakta benen efter sig i riktning mot Rambergsrinken. Denna anrika arena som ikväll ska agera skådeplats för derbymötet mellan Flyers och Ik Raid. Derby i bemärkelsen att båda lagen har just denna hall som hemmarink. Så det känns verkligen som att vi ska ha hemmamatch. Vi känner igen vaktis, omklädningsrum och vi har byschan/byssjan i närheten. Vi får dessutom använda hemmastället då Flyers spelar i vitt. Men ändå saknas något, något viktigt. Anders! Anders kommer inte in och sprider sitt lugn över oss. Och han saknas oss!

Likt senast så pratas det om vikten att vara på tårna från start. Och denna gång går det bättre. Och det tack vare storspelande Simon i mål. Han räddar skott från alla håll och kanter, och de han inte tar träffar stolpe och ribba. Han har verkligen koll på burens geometri och puckens bana och släpper de puckar han vet ändå inte går in. Efter en enorm öppning av Flyers så lyckas vi få ner deras tempo och tar den efterlängtade ledningen som vi önskat så många matcher. Johan “Svea” Svensson sätter 0-1 efter pass från Andreas Theng. Flyers gör dock 1-1 vid 9:36 och 2-1 vid 16:13. Strax innan periodpaus sätter säsongens nykomling Patrik Bromar 2-2 efter pass från Ricky Alexandersson.

Under pausen finslipas taktiken och coach Curtis hyllar Simons storspel genom att slänga ur sig avancerade matematiska termer som ingen annan förstår sig på. Genialiskt! Vi pratar även om att vi nu ska ut och spela andra perioden som är då vi spelar som bäst. (Vi verkar glömt att vi förlorande andra perioden senaste matchen)

Så kanske är detta matchen då vi lyckas steppa upp vid nedsläpp men missar att göra det efter paus för Flyers tar ledningen 1:14 in i perioden. Och 6:32 gör de 4-2. Vi känner ändå att det inte är kört för vi har målchanser. Dock så har vi inte de yttre faktorerna med oss i slutet av matchen. 7:56 åker Walter på en tveksam utvisning för hakning och 9:36 åker Jimmie på en mer tveksam utvisning för tripping. Jag hade ju klubban i midjehöjd då motspelaren fick ett felskär. Vi klarar dock av dessa utvisningar och fortsätter kriga på. 16:52 blir Törnpil påhoppad bakifrån av två Flyersspelare och tumult uppstår. Vi får höra från Flyers: “Sluta tacklas så blir det inte så!” WHAT???? Samma spelare meddelar dessutom att vi ska vara glada att den lilla gula tröskeln som delar av båsen finns där för annars skulle han komma och spöa upp oss alla. Komik på riktigt hög nivå!

17:43 åker Ljungdahl på en utvisning för fasthållning för att motspelaren helt enkelt inte orkar trycka ut Ljungdahl och pucken ur zon. Och Flyers gör 5-2.

Ridå!