Ik Raid kallades till Fotskäl för matchstart redan kl 16:00 andra advent. Så söndagsmiddagen med familjen sprack långt innan nedsläpp.

Väl på plats så fick vi höra att det var uppvärming på is 40(!!!) minuter innan nedsläpp. Så uppvärmning med fotboll var inte på tal. Ljungdahl och Bergkvist stövlade dessutom in 4 minuter innan värmning på is. Men Törnpil är trots allt sen!

Fotskäl var inte klara med psykningen där. De satte upp värsta våffelfesten utanför vårat omklädningsrum och det är RIKTIGT fult med tanke på vår pannkakshistorik. Dessutom gick säkringen i allt våfflande så vi kunde inte se vad vi gjorde. I mörket satte Svea en skumtomte i halsen, Theng en i örat och Jonas blandade ihop en skumtomte med sina skridskoskydd! Kalabalik utan dess like!!!!!

Coach Curtis pratade om vikten att vara med från nedsläpp och vi var alla överens om att målet var att sätta första baljan ikväll. Det gick jättebra, verkligen, i 26 sekunder….. 1-0 till Fotskäl!

I mitten av första perioden lyckades vi dock både kvittera, genom en hårt krigande Patrik Bromar, och sedan ta ledningen genom Ricky Alexandersson. En ledning som höll i 4 minuter innan Fotskäl gjorde likadant, kvittering och ledningsmål. Det var lite det som var melodin denna match. Ena laget tar ledningen med ett mål för att sedan släppa in två raka. Andreas Flodman gör 3-3 18:26 för att i samma byte, 12 sekunder senare, göra 3-4. Han stannar kvar på isen för att försöka göra ett episkt hattrick i ett och samma byte men lyckas inte med det.

I periodpaus pratar vi om vikten att hålla positionerna samtidigt som Jonas försöker byta skenor på sina skridskor. Svea är den som får visa hur man gör. Patrik Bromar tittar med stora ögon på materialet Jonas kämpar med och hans namne Törnpil var inte sen(!) med att påpeka att han gillar Bromars IKEA-påse till hockeybag mer än Jonas skenor.

Fotskäl rivstartar andra perioden genom att kvittera till 4-4 och Magnus skriker till sig en utvisning i samband med det målet. Men med en man mindre sätter vi 4-5 genom Patrik Bergkvist, och nu känns det som att vi har kontroll. 7:23 kvitterar dock Fotskäl och 12:17-12:53 gör nr 19 så som Flodman gjorde tidigare, två mål i ett och samma byte. 7-5 och det är tungt!!

Coach Curtis tar time out när det är 2,5 minuter kvar och det visar sig vara ett bra drag. Direkt efter tekning i anfallszon får Ljungdahl pucken och tre timmar på sig att sikta. Lägger den mellan benen och vi har 7-6. Med dryga minuten kvar slår Törnpil en lång passning som friställer Theng och han sätter 7-7. Theng hyllas direkt i båset av Walter som skriker: “Han har ju inte gjort något rätt innan”!!

Gott ändå att åka hem med en pinne i bagaget!

På onsdag är det bortmatch hemma i Rambergsrinken mot Flyers. Väl mött!