Förväntningarna var stora inför säsongspremiären. Ik Raid hade laddat upp med kaffe, pepparkakor och vetelängd. Vissa personer gick till och med upp två kilo timmen innan nedsläpp. På isen blev det inte lika muntert.

Redan efter 1:42 in i första perioden gjorde bortalaget Munkedal 0-1 och trotts två efterföljande utvisningar för Munkedal kunde inte Raid kvittera utan 0-2 kom 12:54 då ett backskott letade sig förbi hela laget. Raid reducerade dock 15:39 genom Johan “Svea” Svensson på pass från Anderas Theng och Sebastian Walter. Men blott en minut senare kommer utökningen till 1-3 efter slarv av hemmalaget då en motståndare lyckas åka slalom runt tre spelare och sätta pucken i nät. Första perioden slutar 1-3.

Påfyllning i periodpaus med snabba kolhydrater och kaffe förväntades ge Ik Raid mer energi men redan 2:31 gör Munkedal 1-4. Klockan rinner iväg och detta blir även slutresultatet.

Matchens lirare: Joakim Andersson