Herrings har fullkomligt missat det här med ishockey på division fyra-nivå. Vi pratar här ett lag där samtliga spelare är födda 1994 och senare! Några till och med så sent som 2002. Hur tänkte laget där. Och hur skulle då IK Raid, som förvisso fasat ut sin äldste spelare, men ändå står tryggt och fast i 80-talsträsket och med detta sagt på god väg och till och med förbi ingången till medelåldern.
Att dessa unga valpar är hungriga och spelar fartfyllt blev IK Raids tröga garde varse i premiärmatchen, som förlorade med 1–4. Bättre upp den här gången och dessutom med en härlig inledning på hemmaplan då kapten Hansen pytsade 1–0 assisterad av självaste Johan “Svea” Svensson efter blott 2.38 spelade. Jo, det går att lirka upp ett ungdomligt försvar och en målvakt som är blott 22 år, bara man har rutin och klokskap.
Matchen böljade sedan i sin gilla gång fram till 15 minuten då kvitteringen kom.
Ett resultat som höll sig perioden ut.
Inledningen av andra började precis lika bra, då Patrik “Berra” Bergkvist fixade 2–1 efter assist från Johan “Svea” Svensson och Kapten Hansen.
Men Herrings juniorer växlade upp och IK Raid, som förvisso krigade bra och hade sin chanser, tappade. Kvitteringen kom som ett brev på den tiden då man fick svar i vändande post. 2–3 tre minuter senare. 2–4 när sju minuter återstod och fler mål blev det inte, trots ett tappert kämpande IK Raid, som hade chansen på slutet i spel fem mot tre.

IK Raid– Herrings 2–4 (1–1, 1–3)

Mål: Jonas Hansen (ass J Svensson), Patrik Bergkvist (ass J Svensson/J Hansen).
Utvisningar: Daniel Hansen (4) Andreas Flodman (2), Joakim Andersson (2)

Matchens stjärnor:
Det står skrivet i stjärnorna.

Matchkepan: Patrik Bergkvist