Från förra säsongens öppenhjärtiga stämning har IK Raid gått till en nordkoreansk modell. Knapphändiga uppgifter om matcher, sena meddelande om träningar, laguttagningar som ger genom att en mörk skåpbil med tonade rutor plötsligt glider upp vid spelarnas boende.
Om premiäromgången i division 4B i Göteborg finns endast resultatet att finna – 1–5. Om de spelarna som då var med finns i livet vet ingen. Det är den krassa verkligheten för IK Raid säsongen 2018/19.
Men er förtrogne har kommit över ett dokument som visar att första hemmamatchen i den väldiga Kim Jong-Un Arena, utsålt som vanligt rapporteras det enliga knapphändiga officiella källor, faktiskt har spelats. IK Raid ställde upp mot laget från norr kallat Devils HC, ett lynnigt gäng helt i president Trumps anda.
IK Raid stolta spelare var inte mindre än 16 till antalet, varav två målmän. Motståndet hade inte fullt lika många att mönstra och det skulle visa sig bli kännbart.
Den väldige M Ljung-Dahl var först att presentera sig i målprotokollet, assisterad av M-Åns Sven Ler. Detta efter fyra och en halv minut. 2–0 kom tre minuter senare och firades av exekutören Ste-Fan Wi Berg tillsammans med lagkamraterna kapten J Han Sen och Jo Han Svens Son.
Denne Jo Han Svens Son utökade ledningen till 3–0 efter att kamratligt och i sann kommunistisk anda spelats fram av M Ljung-Dahl och J Han Sen enligt tesen Laget framför allt.
När motståndarna tillgrep olagliga metoder straffades de hårt av IK Raid, som utökade sin ledning till Kim Jong-Uns ära, när matchuret stod på 13.10. Målskytt med precision var Pat Ric Törn P-Il, som assisterade av kamraterna J Han Sen och Jo Han Svens Son.
4–0 var också resultatet som stod sig när den första perioden avslutades.
I gästfrihetens andra uppmuntrade IK Raid motståndarna när 4–1 gjordes nära fem minuter i andra perioden. Men för att markera sin makt och härlighet gjorde M-Åns Sven Ler 5–1 kort tid därefter. Återigen gavs motståndarna möjlighet att känna på IK Raid:s gästfrihet när laget gjorde sitt andra mål för kvällen. Men återigen visade IK Raid på sin grace och överlägsenhet när kapten J Han Sen gjorde 6–2 i en snabb, skoningslös replik.
Motståndarna försökte sedan att med västerländskt våld provocera de fredliga spelarna i IK Raid, som stod upp som män och icke föll i fällan. Utvisningarna som de leder djävlarna från norr drabbades av gav också 7–2, som blev slutresultatet. Målet gjordes av Ste-Fan Wi Berg framspelad AB kamrat J Ens Torn Falk.

IK Raid–Devils HC 7–2 (4–0, 3–2)
Publik: Oändligt många, men alltid fullsatt.
Skott: Nej, IK Raid är ett fredligt lag.

Målskyttar: Stefan Wiberg (2, ass J Hansen/J Svensson, J Tonrfalk), Magnus Ljungdahl (ass M Svenler), Johan Svensson (ass M Ljungdahl, J Hansen), Måns Svenler (u ass), och Jonas Hansen (S Wiberg)

Matchens stjärnor:
I IK Raid är alla medspelare stjärnor i det fantastiska laget.

Matchend “kepa” går till Christer i mål. Suddig men glad.