Seriespelet må vara slut. Men kampen på isen är inte över.
Så när IK Raid samlas för sedvanlig söndagsmanöver är det en strid där Blå ställs mot Vitt. Nedsläpp och dominans från vitas sida, ledda av Ljungdahl som också sätter tonen direkt med ett skott i kryssribban.
I målet för de vita, på tryoutkontrakt, comebackande Christian Hallberg. Den meriterade målvakten som skrev på för IK Raid 2010, men som bara sågs på någon träning och aldrig spelade någon match innan han återvände till Kållered SK.
I andra målet, för de Blå, Den Gamle, som dammats av för en träning då Simon Rönnberg ställt sig som åskådare till Vasaloppet och “Ryssen” kastat in handduken på grund av sjukdom.
Det skulle visa sig att Ljungdahl team med Svea, Sebbe, Berra, Jimmie, Tommi och Filip skulle beredas mycket utrymme i Blås zon. Laget, som förutom Den Gamle också bestod av Bobban, Måns, Joakim, Richard, Ricky, Daniel och han vars namn vi inte vet.
Så Vita pepprade den gamle högt och lågt, som räddade högt och lågt, men som också kunde konstatera att målen kom högt och lågt. Ändå höll Blå fanan högt och med Måns genialitet och Rickys utsträckta klubba var det målmässigt jämnt till Ljungdahl beordrade straffläggning.
Båda målvakterna stod pall för det mesta, men totalt efter straffarna var resultatet 5–4 i Vits favör.
Vit gjorde ett ryck målmässigt på ett slokörat och tröttkört Blå lag, men vid nästan straffläggning – då Den Gamle behövde syrgas innan, under och efter – jämnades tillställningen ut något.
Rast vila och ut på isen. Den Gamle hade kommit in i den berömda 22 andningen och började sprattla rätt igen. Näpsade en den ena, en den andra. Samtidigt gnetade Blå på och fick in några mål som jämnade till målsiffrorna. Bättre blev det då istiden höll på att rinna ut. Ett avgörande sista-målet-vinner gjordes av Blå, men vaktmästarjäveln öppnade aldrig dörrarna och Svea, av alla, fick ett friläge som Den Gamle förtjänstfullt räddade med en låg plockhand. Blockering och tjuvkika på vaktmästarjäveln, som fortfarande vägrar öppna dörrarna. Nedsläpp och kontring. Blå lägger ytterligare sista-målet-vinner. Den Gamle täpper igen och Christer Hallberg ger upp, vaktmästaren öppnar dörrarna, Blå står som segrare och Den Gamle är helt slut.