Skärgården har varit en svår nöt att knäcka för de flesta lag i den stentuffa serien Hockeyfyran B Göteborg. Laget från Öckerö har helt enkelt hystat in tio segrar och noll förluster inför mötet mot IK Raid.
Höstens match innebar med andra ord en förlust, där siffrorna skrevs till 6–2 till Skärgården.
Läge för revansch av ett IK Raid som visat god form efter jul och inte tappat en poäng…?
Jovars, det kunde ha börjat bättre.
Visserligen fick hemmalaget med De Blå chansen i powerplay efter två minuter, men där hann det gå tio sekunder innan kapten Theng skickade pucken över sarg och fick bota detta tilltag med två minuter.
Fyra mot fyra alltså, en möjlighet bortalaget inte försatte. Sjutton sekunder senare hade laget gjort 1–0.
Spelet var emellertid jämnt och IK Raid stred tappert mot det skickligt och hårt spelande gästande laget. Längst bak stod Andrej Bobrenko på huvudet och visade på en sällan skådad kvalitet. Det dröjde därför till 14.37 innan gästerna kunde utöka sin ledning till 2–0.
Men se den glädje som varar. IK Raid gjorde resolut en reducering en knapp halv minut senare bakom IK Raid-bekantingen Anders Röhlander, som med sin 52 år torde vara ligans äldsta målvakt efter den gamle sporadiska inhopp mot Fotskäl för IK Raid.
Målet? Jodå, Kapten Theng stod för det assisterad av kapten Hansen.
Nu var det ju inte så att Skärgården darrade på manschetterna av detta. Istället rakade laget in 1–3 med 16.23 spelade.
Hängde IK Raid med huvudet…? Nix. Laget pinnade på och gnetade in ytterligare en reducering av resen och kämpen Magnus Ljungdahl 18.47, där kapten Hansen återigen stod för framspelningen.
Med dessa siffror och en skottstatistik på 7–12 stängdes så den första perioden.
Den andra perioden inleddes med lite hugg och slag som gav utvisningar fördelade mellan lagen på så vis att Skärgården tog en tvåa, följt av två minuter vardera för lagen. Fyra mot tre utnyttjade IK Raid till en kvittering när 3.37 går av perioden. Pånyttfödde Johan “Fan vad det är kul med hockey” Svensson stod för målet framspelad av kapten Theng.
För säkerhets skulle utökade laget målskörden en halv minut senare, vilket innebar 4–3 till hemmalaget. Den här gången var det Ricky Alexandersson som i ensamt majestät klädde av Anders Röhlander.
Men i ishockey går det undan och bara en och en halv minut senare hade gästerna i sin tur kvitterat.
Därefter blev det en uppvisning i utvisningar. Inledningsvis Magnus Ljungdahl för en interference. Därefter Patrik Törnqvist för en slashing i närstrid med en Skärgårdenspelare, som även han hamnade på utvisningsbänken.
Skärgården var där inte sena, trots en vild kämpande IK Raid-keeper, att utnyttja spelet tre mot fyra. 8.12, med knappa minuten i underläge, tog laget tag i taktpinnen med sitt 4–5-mål.
Gav IK Raid upp nu då? Nej. Den heta trojkan Theng-Svensson-J Hansen ordnade kvitteringen med fyra minuter kvar att spela med kapten Theng som målskytt.
För att skapa lite extra spänning tog sedan Sebasistan Walter en två för laget 16.19, följt av kapten Thengs tvåa 17.23.
Klart att Skärgården utnyttjade det…? Nej, inte det heller.
IK Raid kämpade till sig ett oavgjort resultat och det var inte utan att Andrej Bobrenko dansade kosackdanser i omklädningsrummet efteråt.
IK Raid– Skärgården 5–5 (2–3, 3–2)
Skott: 19–19 (7–12, 12–7)
Mål: Andreas Theng 2 (J Hansen/J Hansen, J Svensson), Magnus Ljungdahl (J Hansen), Johan Svensson (A Theng), Ricky Alexandersson (u ass).
Utvisningar: Andreas Theng (4), Magnus Ljungdahl (2), Sebastian Walter (2), Patrik Törnpil (2), Ricky Alexandersson (2), Curtis Dionne (2).
Matchens stjärnor:
*** Andrej Bobrenko – rädda laget från förlust med sina räddningar.
** Jonas Hansen – ständig framspelare, ständig poängräddare.
* Magnus Ljungdahl – målskytt och idog kämpe för sitt lag.
IK Raid-kepan: Andrej Bobrenko