KB Knights var ett lag som IK Raid av hävd haft svårt mot.
Flying Kings, å andra sidan, ett lag som IK Raid hävdat sig storstilat mot.
Med vad händer då om de båda lagen slås samman, flyttar till Kungälv och kallar sig KB Knights…?
Inte mycket.
Höstens match i Rambergsrinken slog väl ut med hållen nolla för Simon Rönnberg och rejält med mål framåt.
Nu alltså dags för returmötet i Kungälv.
IK Raid ställde upp mangrant med tre femmor plus en samt Simon Rönnberg i målet, han som via Youtubestudier tagit stora kliv framåt i målvaktsspelet.
De Blå börjar storstilat med att Patrik Bergkvist får sätta sig på botbänken efter knappt en minut spelad.
Men laget reder ut sitt boxplay och en minut efter att det har blivit fullt signalerar domarna för mål. 1–0 till IK Raid via Ricky Alexanderssons välsvarvade klubba. Denna gång på assist från Curtis Dionne.
Ricky Alexandersson som i förra matchen, mot Fotskäl, lyckades pricka ramen vid flera tillfällen utan att göra mål var nöjd med att hitta insidan av nätet.
IK Raid fortsatte rada upp chanser och i ett spel som böljade fram och tillbaka var utgången inte given. Men med drygt elva minuter spelade hitta kapten Theng målet, framspelad av Johan “Jag kan passa” Svensson.
Fem minuter senare är det dags igen. Magnus Ljungdahl tog tillvara på framspelningen av Måns Svenler och sekretariatet kunde knappa in 0–3 på tavlan.
Med en halv minut kvar av perioden gjorde Måns Svenler 4–0 assisterad av Tobias Linnaro och det var ett nöjt manskap som kunde ta paus i IK Raidlägret.
Alla hade jobbat väl och med 10–17 i skottstatistik hade också Simon Rönnberg fått bekänna färg samtidigt som hans lagkamrater fått god utdelning.
Andra period kom dock scenariot att ändras.
Men först fortsatte IK Raid i god stil. Curtis Dionne gör 5–0 1.43 spelade framspelad av Ricky Alexandersson och Joakim Andersson. 6–0 görs av kapten Theng 5.13 framspelad av Johan “Jag kan passa” Svensson och saken var avgjord. Men ändå inte.
KB Knight replik kommer snabbt och plötsligt står det 1–6 i gästernas favör.
12.36 kommer hemmalaget ikapp ytterligare när 2–6 görs.
Det får dock IK Raids mannar att ta sig i kragen och skärpa till spelet.
Om det var det som gjorde att laget inom kort tid drabbades av inte mindre tre tvåminutare ska vi låta var osagt. Men IK Raid hade i andra perioden inte domarna eller humöret på sin sida.
Det hindrade dock inte laget från att dels hålla undan i boxplay och dels definitivt punktera matchen med en halv minut kvar då Daniel Hansen forcerar in pucken framspelad av Tommi Saarela.
Starkt jobbat av ett lag som efter nyår har hittat till ett vinnande spel och nu har tre segrar på raken.
KB Knights–IK Raid 2–7 (0–4, 2–3)
Skott: 21–36 (10–17, 11–19)
Mål: Andreas Theng 2 (J Svensson 2 ass), Måns Svenler (J Andersson), Magnus Ljungdahl (M Svenler), Ricky Alexandersson (Curtis Dionne), Curtis Dionne (R Alexandersson, J Andersson), Daniel Hansen (T Saarela)
Utvisningar: Patrik Bergkvist (6), Magnus Ljungdahl (4), Adam Strömberg (4), Ricky Alexandersson (2).
Matchens stjärnor:
Måns Svenler – med hans spelskicklighet att IK Raid blivit vinnare.
Andreas Theng – kapten Rödskägg är het framför mål, det ger resultat
Johan Svensson – framspelare och humörhöjare.

IK Raidkepan: Johan “Svea” Svensson